top of page

Η γενοκτονία του ελληνικού έθνους.


(Μετάφραση: Γ. Τριαλώνης)

Από χθες, 20 Αυγούστου 2018, ξεκίνησε το «κουκούλωμα» της γενοκτονίας του ελληνικού έθνους τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από ΜΜΕ, με δηλώσεις από την πρώτη, και από πολιτικούς, που έλεγαν ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει. Το νόημα αυτών των δηλώσεων είναι ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει, είναι νεκρή, ξεγραμμένη. Την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και το πτώμα της το πέταξαν στα σκυλιά.

350.000 Έλληνες, κυρίως νέοι και επαγγελματίες, έχουν φύγει από τη νεκρή Ελλάδα. Το ποσοστό των γεννήσεων είναι κατά πολύ χαμηλότερο του ποσοστού που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του υπόλοιπου πληθυσμού. Η λιτότητα που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 25%. Η μείωση αυτή είναι ισοδύναμη της Μεγάλης Ύφεσης της Αμερικής, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα. Ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt μείωσε τον αντίκτυπο της μαζικής ανεργίας με το νόμο περί κοινωνικής ασφάλισης, με άλλα μέσα, όπως τη θέσπιση ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, την ασφάλιση των καταθέσεων και προγράμματα δημοσίων έργων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, με τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ, επιδείνωσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με την αφαίρεση του δικτύου κοινωνικής προστασίας.

Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, είτε λόγω διαφθοράς, κακοδιαχείρισης, κακής τύχης είτε απροσδόκητων γεγονότων, βρέθηκε στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της, οι πιστωτές της καταχρεωμένης χώρας απομείωσαν τα χρέη σε επίπεδο που θα μπορούσε η χώρα να τα εξυπηρετήσει.

Με την Ελλάδα το παιγνίδι αυτό άλλαξε ριζικά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Jean-Claude Trichet, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των τόκων και του κεφαλαίου για τα κρατικά της ομόλογα που κατείχαν γερμανικές, ολλανδικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες.

Πώς θα γινόταν αυτό;

Με δύο τρόπους, αλλά και οι δύο επιδείνωσαν σημαντικά την κρίση, αφήνοντας την Ελλάδα σήμερα σε μια πολύ χειρότερη θέση από εκείνη που βρισκόταν στην αρχή της κρίσης πριν από μια δεκαετία.

Στην αρχή της "κρίσης", η οποία θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί απομειώνοντας μέρος του χρέους, το ελληνικό χρέος ήταν 129% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Σήμερα το ελληνικό χρέος είναι 180% του ΑΕΠ.

Γιατί;

Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να καταβάλει τόκο στους πιστωτές της, ώστε να μην χρειαστεί να χάσουν ούτε ένα λεπτό. Ο επιπρόσθετος δανεισμός, που ονομάζεται "διάσωση" από τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν διάσωση της Ελλάδας. Ήταν μια διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας.

Το καθεστώς του Ομπάμα ενθάρρυνε αυτή την διάσωση, επειδή οι αμερικανικές τράπεζες, αναμένοντας την διάσωση, είχαν πωλήσει συμβάσεις αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου για το ελληνικό χρέος. Χωρίς τη διάσωση, οι αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει το στοίχημά τους και θα πλήρωναν ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου για τα Ελληνικά Ομόλογα.

Επιπλέον, η Ελλάδα έπρεπε να πουλήσει τα δημόσια περιουσιακά της στοιχεία σε αλλοδαπούς με αποτέλεσμα την διάλυση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης, την μείωση των συντάξεων σε επίπεδο χαμηλότερο εκείνου που απαιτεί η ανθρώπινη συντήρηση, αλλά και την ριζική μείωση της ιατρικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πεθαίνουν πριν μπορέσουν να λάβουν θεραπεία.

Αν θυμούμαι καλά, η Κίνα αγόρασε τα ελληνικά θαλάσσια λιμάνια. Η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια. Διάφορες γερμανικές και ευρωπαϊκές οντότητες αγόραζαν τις ελληνικές δημοτικές επιχειρήσεις παροχής νερού. Οι κερδοσκόποι των ακινήτων αγόρασαν τα προστατευόμενα ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη ακινήτων.

Αυτή η λεηλασία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν πήγε προς την κατεύθυνση της μείωσης του χρέους, όπως όφειλε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Πήγε, μαζί με τα νέα δάνεια, στην καταβολή των τόκων.

Το χρέος, μεγαλύτερο από ποτέ, παραμένει. Η οικονομία είναι μικρότερη από ποτέ, όπως και ο ελληνικός πληθυσμός που φέρει το χρέος.

Η δήλωση ότι η ελληνική κρίση έχει τελειώσει ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν έχει απομείνει τίποτα για να αποσπάσουν από τον ελληνικό λαό προς όφελος των ξένων τραπεζών. Η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα έσοδα από τα θαλάσσια λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις δημοτικές επιχειρήσεις και η υπόλοιπη δημόσια περιουσία που ιδιωτικοποιήθηκε με εξαναγκασμό ανήκουν τώρα σε αλλοδαπούς που έβγαλαν τα χρήματα έξω από τη χώρα, μειώνοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Οι Έλληνες δεν έχουν κανένα οικονομικό μέλλον – τους το έκλεψαν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η χώρα έχασε και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος. Δεσπόζεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο βιβλίο μου που εκδόθηκε το 2013, The Failure of Laissez Faire Capitalism, στο Μέρος ΙΙΙ, "Το Τέλος της Κυριαρχίας", περιέγραψα με σαφήνεια πώς έγινε αυτό.

Ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Είχαν την επιλογή να επαναστατήσουν και να χρησιμοποιήσουν βία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση που τους «πούλησε» σε διεθνείς τραπεζίτες. Αντί αυτού, οι Έλληνες αποδέχτηκαν την καταστροφή τους και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο ελληνικός λαός διέπραξε μαζική αυτοκτονία.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 δεν έχει τελειώσει ακόμη. Την έχουν κρύψει κάτω από το χαλί της μαζικής δημιουργίας χρήματος από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ιαπωνικές κεντρικές τράπεζες. Η δημιουργία χρήματος έχει ξεπεράσει σημαντικά την αύξηση του πραγματικού προϊόντος και έχει οδηγήσει τις αξίες των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων πέρα ​​από αυτό που μπορεί να υποστηριχθεί από τις "επιτόπιες συνθήκες".

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη της κρίσης. Θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή του δυτικού πολιτισμού. Θα φάμε ο ένας τον άλλον; Μετά την Ελλάδα ποια χώρα έχει σειρά; Θα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστραλία, ο Καναδάς; Θα γλιτώσει κανείς;

Το σύνολο του Δυτικού Κόσμου ζει σε ψέματα που υποκινούνται από ισχυρές ομάδες οικονομικών συμφερόντων για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και μόνο. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ΜΜΕ εκτός από το διαδίκτυο, και αυτό δαιμονοποιείται και άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε αυτό. Οι λαοί που ζουν σε έναν κόσμο ελεγχόμενης πληροφορίας δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει σε αυτούς. Επομένως, δεν μπορούν να ενεργήσουν προς το συμφέρον τους.

--------------------------------------------------------------------------------

Το πρωτότυπο βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.paulcraigroberts.org/2018/08/21/genocide-of-the-greek-nation/

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Social Icon
bottom of page